Flexleasing/Splitleasing

 

FLEXLEASING

eCAR har stor erfaring med flexleasing og kan tilbyde dette til både private og erhverv.

Vi samarbejder med flere af de største leasingselskaber indenfor flexleasing. Derfor kan vi altid tilbyde dig markedets bedste og mest fordelagtige løsning. 

 

HVAD ER FLEXLEASING?

Flexleasing er, som navnet hentyder, en fleksibel leasingform, som kan skræddersyes til lige præcis dine ønsker og behov.

Flexleasing hedder officielt "leasing på forholdsmæssig afgift". Istedet for at der betales 150% i registreringsafgift, betales kun en lille procentsats af afgiften de måneder man bruger bilen. Procentsatsen afhænger af bilens alder:

0-3 Måneder –> 2% registreringsafgift

3-36 Måneder –> 1% registreringsafgift

Over 36 måneder –> 0,5% registreringsafgift

Den månedlige ydelse er summen er den forholdsmæssige afgift og leasingydelsen (leje af bilen fra leasingselskabet).

Denne leasingform er især fordelagtig ved dyrere biler med høj registreringsafgift. Typisk biler fra 400.000 kr. inkl. reg. afgift og opefter. 

Man kan sige, at jo dyrere bilen er, jo større er besparelsen. Når bilen flexleases og kører på forholdsmæssig afgift, afskrives udelukkende på bilens værdi uden afgift og grundlaget for finansieringen er selvsagt også lavere.

Leasingperioden varierer typisk fra 6-36 mdr. og der er også mulighed for sæsonleasing ved f.eks. sportsvogne, hvor der kun betales forholdsmæssig afgift de måneder, bilen er i brug. 

Ved endt leasingperiode er der flere muligheder som afhænger af den pågældende leasingaftale. Enten kan leasingaftalen forlænges, bilen kan købes fri, bilen kan sælges til 3. part eller den kan afleveres tilbage til forhandleren. 

 

FORDELE VED FLEXLEASING

  • Mindre pengebinding i bilen end ved traditionelt bilkøb...du skal have færre penge op af lommen. 
  • Stor fleksibilitet
  • Mindre værditab på en bil der flexleaset pga. der ikke også er afskrivning på registreringsafgiften.
  • Der er flere købere til bilen når den skal sælges ved endt leasingperiode, da der ikke er registringsafgift på bilen og den kan derved leases igen eller sælges til en køber i udlandet
  • Giver mulighed for at udskifte bil ofte uden binding

 

 

SPLITLEASING

Splitleasing fungerer i bund og grund som flexleasing. Det går i al sin enkelthed ud på, at alle omkostninger på bilen bliver delt mellem din erhvervsmæssige kørsel og din private kørsel.

Kører du f.eks. 70% erhvervskørsel og 30% privatkørsel, bliver 70% af alle bilens omkostninger faktureret til firmaet, mens de resterende 30% faktureres til dig privat. Dette gøres helt automatisk af leasingselskabet. 

Fordelingen bliver reguleret vha. en elektronisk/online kørebog, som logger kørslen. Leasingselskabet står for al administration. Brugeren af bilen får udleveret tankkort og alle fakturaer på reparationer, service og vedligeholdelse sendes direkte til leasingselskabet, som fordeler omkostningerne til henholdsvis erhverv og privat ud fra kørebogen. 

Ved brug af splitleasing, opnår du som leasingtager store fordele:

  • Ingen beskatning af firmabil: Idet du betaler for din private kørsel direkte til leasingselskabet, bliver du ikke beskattet af fri bil. Kører du en del erhvervskørsel, er den procentvise omkostning ofte langt lavere end beskatningen og du kan her spare meget. Dette gælder især dyrere biler.
  • Som ved flexleasing er afskrivningen på en afgiftfri bil meget lavere end en bil, hvor afgiften er betalt fuldt ud. 

Har bilen f.eks. et værditab på 15 % på et år, er beløbet større på en bil til 800.000 kr. inkl. afgift fremfor en bil til 400.000 kr. ekskl. afgift.

  • Mindre kapitalbinding præcis som ved almindelig flexleasing.